tisdag 24 november 2009

#009.

Igår fick jag ett mail från en snubbe nere i Stockholm som har snokat fram mina foton på nätet. Sånt här värmer såklart alltid, speciellt från någon rutinerad. Tack!


Mail:
Jag har plåtat i närmare 30 år yrkesmässigt som en del i min yrkeskarriär, dock inte mycket publika bilder utan mest dokumentering av bland annat yrkestrafik- och järnvägsolyckor till utredningar men även dokumentering av filmproduktioner åt SF med flera. Plåtar även mycket crosstävlingar åt Stockholmsklubbarna. Det är först de senaste 10 åren som jag även plåtat annat och "komponerat" bilderna jag tar, typ lite bröllop och en å annan konsert, men mest är det för hobbybruk.

Varför tar jag då upp det här då? Jo, jag har ju hunnit att se en hel del bilder under åren och då även en massa kollegors bilder, men nu har jag även sett vad du kan åstadkomma. Blev faktiskt väldigt imponerad av ditt sätt att lägga upp bilduttrycket och bildspråket. Man ser rätt så omgående att det finns mer än en vanlig själ bakom dina bilder, du "överkomponerar" inte dina bilder utan väljer en linje som är välarbetad men samtidigt inte överarbetad. Jag klickade upp dina bilder för grabbarna på vår bildbyrå i förra veckan och trots att dessa gossar är rätt så vana att se välkomponerade bilder så blev dom glatt överraskade av dom! Du har en fallenhet för det här som du måste ta till vara på och inte ge upp. Jo jag är medveten om att det är massor av folk som står i kö för att visa vad dom kan, speciellt nu när digitalkameror finns i var man hand och alla kan ladda den Photoshop gratis på nätet, men det är få som har det medfött som du.

Jag har tagit mig friheten att sända ditt namn till en del som jag känner i branschen eftersom jag tycker att en kille som du inte får sitta bortglömd uppe i mörkret. Kanske det inte ger något men förhoppningsvis så kanske det kan ge dig en spark in i något användbart, vad vet jag?

Lycka till i framtiden och ge inte upp om det är det här du vill göra, det tar en jäkla tid att skapa sig ett namn men är man envis och har visioner så finns det en chans att lyckas. Titta på Sveriges största fotograf genom tiderna, Lennart Nilsson, han började som springpojke och har idag ett världsnamn genom envishet, dé du!

2 kommentarer:

  1. Jizz in my pants! Fyfan vad kul! :D

    SvaraRadera
  2. yeey, fan va gött! Härligt med uppskattning, och hoppas nån hör av sig framöver.
    Kikade på 2009s nominerade i national geographics "fototävling", flera ascoola bilder!
    kika: http://www.boston.com/bigpicture/2009/11/national_geographics_internati.html

    SvaraRadera